Nieuws

Bedevaart KevelaerOP BEDEVAART NAAR KEVELAER MET 
PASTOOR BROEDERS  (29-31 AUGUSTUS)
 
Beste parochianen,
 
Op maandag 29 augustus a.s. gaat het Groene Hart samen met Leiden e.o. op bedevaart naar Kevelaer. Al sinds 1642 wordt er in deze plaats een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Dit genadebeeld staat bekend als de ‘Consolatrix Afflictorum’: de Troosteres der Bedroefden.
 
Handelsreiziger Hendrick Busman was in 1641 op weg van Weeze naar Geldern en bad bij het hagelkruis op een kruising vlakbij het gehucht Kevelaer, toen hij tot driemaal toe een oproep van Maria hoorde: “Op deze plek moet je voor mij een kapelletje bouwen!” Dat is gebeurd!
 
Zo komen er tot op de dag vandaag vele mensen naar dit bekende Mariabedevaartsoord! Gaat u mee op de bedevaart?
 
Het programma biedt gezamenlijke vieringen, de Kruisweg wordt gelopen en gebeden en er is een lichtprocessie. Maar ook de ontmoetingen zijn belangrijk tijdens de maaltijden en de avond. 
 
U kunt zich opgeven vóór 1 juli a.s. of informatie inwinnen bij Wim Barning ofs, via email: wimbarning@ziggo.nl of per telefoon: 06 – 53712650.
 
Achter in kerk liggen speciale aanmeldingsformulieren.
 
Zelf maak ik ook een groot deel van de bedevaart mee. Dinsdagavond is er een pontificale hoogmis met onze Bisschop Mgr .J H.J. van den Hende 
 
Het is altijd heel mooi om met parochianen op bedevaart te gaan.
 
Ik hoop u te ontmoeten — Pastoor Walter Broeders